Vera pitää viestintämateriaalien laadusta huolen kovassakin kiireessä

Veran työssä Tuluksella vaaditaan tarkkuutta, kielitaitoa ja graafisen suunnittelun osaamista sekä näkemystä. Lisäksi on kyettävä pitämään useita lankoja käsissä kymmenistä eri projekteista ja toimimaan välillä erittäin kovankin aikataulupaineen alaisena.

Graafikon koulutuksen saaneella Vera Aarteisella on monipuolista työkokemusta viestinnästä ja markkinoinnista – oikeastaan aivan täydellinen tausta Tuluksen viestintäkoordinaattorin pestiä ajatellen.

”Kiireessä on omat haasteensa, mutta myös omat ratkaisunsa. Kaikkea ei ole mahdollista tehdä itse, mutta on mahtavaa, kun pystyn auttamaan tilanteissa, joissa materiaali tarvitaan saman päivän aikana, eivätkä alihankkijat pysty reagoimaan niin lyhyellä varoitusajalla. Kun saan tehdä julkaisuja alusta alkaen itse, on helpompaa tarkistaa myös muiden tekemiä töitä millintarkkuudella”, Vera kertoo.

Vera syntyi Moskovassa ja oli 13-vuotias muuttaessaan Tampereelle. Sen jälkeen kotikaupunkina onkin pysynyt Tampere, siitä ovat pitäneet huolen opiskelu- ja työpaikat.

Heti Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen Vera pääsi media-assistentiksi Radio 957 -radiokanavalle. Vera on ehtinyt työskennellä myös mainostoimistossa copywriterina ja IT-alalla talouspuolen tehtävien, softatestaamisen ja sisäisten järjestelmien parissa. Veralla on myös vakuuttava nippu kieliä hallussaan: suomi, englanti ja venäjä äidinkielen tasoisena. Lisäksi aineistojen tarkistus onnistuu ranskaksi ja ruotsiksi.

”Näen vihdoin itseni samassa yrityksessä helposti 10 vuoden päästäkin! Eteenpäin mennään, mutta tämän porukan kanssa.”

Monipuolinen työkokemus on kerryttänyt runsaasti taitoja, joista on hyötyä Tuluksen viestintäkoordinaattorin työssä.

”Työtaipaleellani olen oppinut valtavasti sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Olen hoitanut projektien koordinointia, käsitellyt aineistoja, tarkastanut ja valmistanut paino- ja web-materiaaleja ja työskennellyt live-chatin ja asiakaspalvelun parissa. Olen saanut kehittää työnkuviani itsenäisesti, mutta selkeiden raamien sisällä. Nykyisessä työssäni nautin, kun saan toteuttaa visuaalisesti tasapainoista viestintämateriaalia”, kertoo Vera.

Tuluksen viestintäkoordinaattorin paikka avautui vuosi sen jälkeen, kun Vera oli laittanut hakemuksen Tulukseen. Lokakuussa 2019 Vera juhlistaakin jo Tulus-uransa ensimmäistä vuosipäivää.

”Näen vihdoin itseni samassa yrityksessä helposti 10 vuoden päästäkin! Eteenpäin mennään, mutta tämän porukan kanssa”, iloitsee Vera.

Veran vinkit!

Top 3 – taideliikkeet Tampereella

 

Kehystarina Oy, Hämeenpuisto 33
”Lähidesignia, kotimaista grafiikkaa ja pieniä koruesineitä.”

 

Colorfield Finland / Tampereen Paperi ja Taideväri, Kauppakatu 15
”Taidetarvikkeita ja parasta palvelua, saatavilla myös maskinesteitä akvarellitöihin.”

 

Tampereen Taidetalo, Mustanlahdenkatu 24
”Kotimaista arvotaidetta ja sisustustauluja ostettavissa ja vuokrattavissa.”

 

Johanna Lassy-Mäntyvaara

Vera Aarteinen

Visuaalisen viestinnän suunnittelija
vera.aarteinen@tulus.fi
+358 50 579 3208