Digiuutishuone

TUOREIMMAT DIGIUUTISET – OLE HYVÄ!

Täältä löydät uusimmat ja kiinnostavimmat uutiset digimarkkinoinnin maailmasta.
Koostamme uutiset sinulle näppärästi yhteen paikkaan, jotta pysyt kärryillä digimaailman alati muuttuvissa käänteissä!

JOULUKUU 2023

Googlen Gemini-tekoäly

Googlen Gemini-tekoäly on nyt julki

Google kertoo Gemini-tekoälyn peittoavan muut tekoälyt kyvyllään ymmärtää  yhteyksiä yli erilaisten viestinnän muotojen kuten koodin, kuvan, videon ja äänen. Palvelua kehitetään kolmella tasolla: Gemini Nano, Gemini Pro ja Gemini Ultra. Gemini Ultran julkaisu odotellaan vielä vuoteen 2024.

Lähde: Google

Metalta paljon uusia tekoälytyökaluja

Meta julkaisee ison kasan uusia tekoälyominaisuuksia, kuten valmiit tekstiehdotukset julkaisuihin sekä erilaisia kuvatyökaluja. 

Lähde: Meta

LinkedIn lisää uusia ominaisuuksia uutisirjeisiin

Uusia ominaisuuksia ovat mm. uutiskirjeiden analytiikka, uutiskirjepohjien monistaminen sekä paranneltu esikatselunäkymä.

Lähde: LinkedIn

Meta kieltää poliittiset tekoälymainokset kaikilla alustoillaan

Meta kertoo kieltävänsä tekoälyllä tehdyt poliittiset mainokset alustoillaan.
Kielto on voimassa koko maailmassa.

Lähde: Mikrobitti

Googlen tekoälyn Geminin julkaisu viivästyy

Geminiä on kuvailtu edistyneimmäksi tekoälyksi tähän mennessä. Gemini piti alun perin julkaista tällä viikolla New Yorkissa, mutta lähteiden mukaan Google olisi kuitenkin siirtänyt julkaisua vuoden 2024 alkuun.

Lähde: Mikrobitti

MARRASKUU 2023

ChatGPT:n äänikeskustelut ovat nyt tulossa myös ilmaiskäyttäjille

OpenAI on ilmoittanut tuovansa äänikeskustelut kaikille ChatGPT:n mobiilikäyttäjille. Ominaisuuden saa käyttöön painamalla kuulokkeiden kuvaa sovelluksessa.

Lähde: The Verge

Metalta tulossa kaksi uutta tekoälytyökalua Facebookiin ja Instagramiin

Meta on kehittämässä Facebookiin ja Instagramiin AI-työkalua, jonka avulla käyttäjät voivat luoda videoita tekstikehotteilla. Samaan aikaan Meta esitteli toisen tulevan tekoälytyökalun, jolla voi muokata kuvia.

Lähde: Meta

Instagramilta uusia työkaluja Reels-videoiden luomiseen

Instagram esittelee kolme uutta päivitystä, jotka helpottavat Reelsien luomista suoraan Instagramissa ilman monimutkaisia kolmannen osapuolen videonmuokkaustyökaluja.

Lähde: Social Media Today

Elon Muskin xAI:n sarkastinen tekoäly Grok tulossa testikäyttöön X:ään

Elon Muskin xAI:n kehittämän tekoälyrobotin nimi Grok viittaa amerikkalaisen science fiction -kirjailija Robert A. Henleinin teoksiin ja merkitsee perusteellista ja intuitiivista ymmärrystä.

Lähde: The Guardian

Meta tuo Facebookista ja Instagramista tarjolle maksulliset versiot ilman mainoksia

Palveluita voi jatkossakin käyttää ilmaiseksi, jos hyväksyy sen, että niissä näytetään mainoksia entiseen tapaan. Maksullinen versio tulee tarjolle marraskuussa EU-maissa, Norjassa, Islannissa, Liechtensteinissa sekä Sveitsissä.

Lähde: Yle

LOKAKUU 2023

LinkedInin yhteistyössä tehtyjä artikkeleita päivitetään

Artikkelit saavat uuden ulkoasun lisäksi aiempaa enemmän huomiota, niistä pyritään tekemään laadukkaampia ja artikkeleiden aktiivisia kirjoittajia palkitaan suuremmalla näkyvyydellä.

Lähde: LinkedIn

X:stä kaavaillaan ostos- ja pankkipalveluita tarjoavaa supersovellusta

Elon Musk haluaa kasvattaa X:stä WeChatin kaltaisen ostos- ja pankkipalveluita tarjoavan supersovelluksen. Pankkiominaisuudet tulisivat saataville vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lähde: The Verge

Instagram lisää mahdollisuuden julkaista kysely postauksen kommenteissa

Uusi toiminnallisuus mahdollistaa interaktiivisten kyselyjen lisäämisen feed-julkaisun kommenttivirtaan sekä reels-videoihin nykyisten suoraviestien ja tarinoiden lisäksi. 

Lähde: Social Media Today

Elon Musk harkitsee X:n poistamista Euroopasta

X:n omistaja Elon Musk harkitsee palvelun rajoittamista Euroopassa. Syynä tälle on EU:n uusi tiukempi digimarkkina- ja digipalvelusäädös.

Lähde: Insider

Google Adsiin uusi Demand Gen työkalu, joka hyödyntää tekoälyä

Demand Gen on luotu auttamaan mainostajia soveltamaan sosiaalisen median strategioitaan Googlen alustoille, käyttäen mainosformaatteja jotka sisältävät mm. lyhyitä videoita, tuotekuvia ja muita visuaalisia elementtejä.

Lähde: Google

Meta julkaisee uusia ominaisuuksia Facebookin ja Instagramin Reels-mainoksiin

Uudet ominaisuudet helpottavat mainoskampanjoiden rakentamista ja parantavat ostajan käyttäjäkokemusta.

Lähde: Meta

LinkedIniltä tekoälytyökalu mainoskampanjoiden rakentamiseen

LinkedInin uudella Accelerate-toiminnolla kerrotaan mainoskampanjan rakentuvan vain viidessä minuutissa. Toiminnon on tarkoitus tulla globaalisti saataville vuonna 2024.

Lähde: LinkedIn

X harkitsee poistavansa kaikki vuorovaikutusluvut ja painikkeet julkaisuista

Kaikki vuorovaikutusluvut ja toimintapainikkeet, lukuun ottamatta katselukertoja, saattavat poistua pian syötteen näkymästä ja ovat näkyvissä vain julkaisun yksityiskohdissa. 

Lähde: Social Media Today

Verkkosivuliikenne Facebookista ja X:stä jatkaa laskuaan

Uusi raportti osoittaa, että yritysten Facebookin sekä X:n kautta tuleva verkkosivuliikenne on jatkanut laskuaan viimeisen vuoden aikana.

Lähde: Social Media Today 

SYYSKUU 2023

ChatGPT tietää nyt asioita tammikuuhun 2022 asti

ChatGPT:n koulutusdataa on lisätty, ja palvelu tietää nyt asioista tammikuuhun 2022 asti. Aiemmin tieto on rajoittunut syyskuuhun 2021.

Lähde: Mikrobitti

Facebook sallii nyt useamman henkilökohtaisen profiilin käytön

Meta ilmoittaa, että nykyisin sama käyttäjä saa luoda useamman henkilökohtaisen profiilin Facebookissa. Pääprofiilin tulee edelleen olla käyttäjän oikealla nimellä.

Lähde: Meta

Elon Musk haluaa muuttaa X-palvelun maksulliseksi 

Elon Musk haluaa, että X alkaa veloittaa käyttäjiltään kuukausimaksuja. Miljardööri arvioi tämän olevan ainoa tapa taistella bottiarmeijoita vastaan. Mahdollisen pakollisen maksun määrää hän ei vielä kertonut. 

Lähde: TechCrunch

Tekoälybotti Bard pääsee lukemaan käyttäjänsä sähköposteja ja suunnittelemaan matkoja 

Googlen kehittämä Bard pystyy uusien ominaisuuksien myötä hakemaan tietoa muista Googlen palveluista, kuten YouTubesta, Drivesta ja Gmailista. Google vakuuttaa, ettei henkilökohtaisia tietoja tallenneta palveluun eikä se itse pääse urkkimaan tietoja. 

Lähde: Google

Tutkimus osoittaa todisteita ChatGPT:n poliittisesta puolueellisuudesta 

Tutkimuksen mukaan ChatGPT:n vastaukset antavat selkeitä näytteitä poliittisesta puolueellisuudesta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ChatGPT:n vastaukset kääntyvät enemmän demokraattien kuin republikaanien suuntaan. Poliittista puolueellisuutta on havaittu myös muiden maiden politiikan osalta. 

Lähde: Springer Link

Tilausmaksulla saattaa pian saada piilotettua mainokset Metan alustoilta 

Meta harkitsee tilausmaksua, jolla EU-käyttäjät voisivat välttää mainokset ja henkilökohtaisen datan käytön sekä Facebookissa että Instagramissa. Alustat itsessään pysyisivät ilmaisina, mutta halutessaan käyttäjät voisivat maksaa mainosten piilottamisesta. Muutos liittyy EU:n tavoitteeseen henkilötietojen suojaamisesta. 

Lähde: Social Media Today

Instagram testaa mahdollisuutta piilottaa omat tykkäykset 

Instagram saattaa pian tarjota käyttäjilleen mahdollisuutta rajoittaa omien tykkäysten näkyvyyttä muilta käyttäjiltä. Tykkäyksen näkyvyyden voisi rajata kaikkien käyttäjien sijaan seuraajiin tai läheisiin ystäviin, tai ne voi piilottaa kaikilta. 

Lähde: X (Twitter)

Mietityttääkö viestintä ja markkinointi? Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö ja jatketaan matkaa yhdessä!

Mistä olet kiinnostunut?