Älä anna somen hallita sinua – hallitse sinä somea!

Tuntuuko joskus siltä, että sinulla on liian vähän sovelluksia ja palveluita, joihin kirjautua ja liian vähän salasanoja muistettavanasi?

Ei hätää! Voit luoda yrityksesi lukuisten sometilien lisäksi itsellesi tilejä erilaisiin sosiaalisen median hallintatyökaluihin.

Koska mikään ei ole koskaan yksinkertaista nämä palvelut itse asiassa auttavat sinua pärjäämään vähemmillä salasanoilla. Vai auttavatko? Otetaan selvää.

Tweetdeck

Tweetdeck

Haluatko pysyä kärryillä siitä mitä kilpailijasi ja yhteistyökumppanisi puuhaavat Twitterissä? Luo silloin itsellesi Tweetdeck-paneeli ja aseta rakkaimpasi ja rakkaimmat vihamiehesi seurantaan. Voit asettaa seurantaan tietysti myös tageja ja luoda omia listoja, joista yhdessä seuraat esimerkiksi tageja #perjantaimeemit, #viikonloppu sekä #tgif.

No toki voit myös twiitata ja ajastaa twiittejä. Muihin somekanaviin ei tämä väline taivu. Mutta Twitter onkin tunnetusti kanavista paras!

Tweetdeck löytyy täältä.

Planoly

Ai Instagram onkin paras? No ota sitten käyttöösi Planoly. Planolyssa voit suunnitella ja rakentaa sekä ajastaa etukäteen Instagram-profiilisi visuaalista näkymää. Jos tavoittelet yhtenäistä visuaalista ilmettä omalle Instagram-tilillesi, tarvitset Planolyn kaltaisen sovelluksen. Instagramin kuvankäsittelyohjelmat ovatkin sitten asia erikseen…

Planolyn löydät täältä.

Toiset tykkäävät enemmän Previewsta ja toiset esimerkiksi Unumista.

Tuluksen Insta-tiliä pyöritellään Planolyssa.

Hootsuite

Hootsuite on sosiaalisen median hallintatyökalujen klassikko. Ilmaisversio tarjoaa kolmen sometilin sulavaa hallintaa ja ajastusta. Maksetulla versiolla pääset kiinni markkinointiin, raportteihin ja tiimityön saloihin. Myös Hootsuite tarjoaa nykyään Instagram-ajastusta. Tämä sovellus on monelle hyvä paikka aloittaa.

Hootsuiteen tästä.

Buffer

Buffer on Hootsuiteen verrattavissa oleva suosittu sosiaalisen median hallintatyökalu. Sen maksettu versio on hieman Hootsuitea halvempi, mutta tukee muutamaa kanavaa vähemmän. Bufferin käyttöliittymä on Hootsuitea yksinkertaisempi, kun taas Hootsuite antaa sinulle enemmän säätömahdollisuuksia.

Buffer löytyy täältä.

Sprout Social tai tutuille Meltwater Engage

Sprout Social toimii järeämmässä yrityskäytössä kuin useimmat muut sosiaalisen median hallintatyökalut. Ilmaisversioita ei ole olemassa ja sovellus on suoraan sanottuna melko hintava. Mikäli haluat hallita kymmeniä tilejä, tämä voi olla oikea valinta sinulle. Suomessa Sproutia markkinoidaan Meltwater Engage -nimellä.

Sprout Socialin Meltwater Engagen löydät täältä. 

Kaikki nämä sovellukset auttavat sinua hallitsemaan yrityksesi somevirtoja ja helpottavat postausrallia ajastusominaisuuksineen. Jokainen enemmän somepäivityksiä askarrellut tietää kuitenkin, että joskus se video ei lataudukaan palvelussa, kuva rajautuu omituisesti tai linkki asettuu väärin ja lopulta päivitys on pakko tehdä siellä alkuperäisessä alustassa. Ja sitten on vielä se markkinointi… Pidä siis vielä kiinni salasanoistasi!

Apua someen? Ota yhteyttä ja laitetaan sisällöt kuntoon!

 

Siru Salminen

Sosiaalisen median asiantuntija
siru.salminen@tulus.fi
+358 50 579 3206