Läsnä asiakkaille ja työntekijöille – Vertex tekee softaa yli 40 vuoden kokemuksella

Vuonna 1978 perustettu Vertex Systems Oy on tampannut latua teollisuuden digitalisaatiolle, uusille startupeille ja kasvun johtamiselle. Töitä on tehty sitkeästi ja yllättävän vähäeleisestikin, mutta tulokset sanovat viimeisen sanan. Ja asiakkaat.

Suunnitteluohjelmistoja teollisuuden tarpeisiin kehittävä Vertex Systems on ollut aikaansa edellä alusta asti.

70-luvulla akateemisten ihmisten päätyminen yrittäjiksi oli jokseenkin kyseenalaista, henkilökohtaiset tietokoneet maksoivat nykyrahassa mitattuna luksusauton verran eikä digitalisaatiota ollut edes sanana vielä olemassa. Uskoimme kuitenkin vahvasti siihen, että suunnittelua tehtäisiin tietokoneilla tulevaisuudessa.

Mikael Piekkala

Vertexin hallituksen puheenjohtaja

Suunnitteluohjelmistoilla parannetaan asiakkaiden kilpailukykyä

Lujuuslaskentaa tarjoavasta yrityksestä siirryttiin pian suunnitteluohjelmistoja tekeväksi toimistoksi. 

”Muutimme tuotekehityksen painopistettä CAD-piirtämiseen eli erilaisten suunnitelmien visualisointiin. Veitsiluodon talotehdas oli yksi ensimmäisiä asiakkaitamme, samoin Kone. Asiakkaittemme myötä aloimme tutustua perusteellisesti talonrakennuksen ja kone- ja laitesuunnittelun toimialoihin. Toimialatuntemus on varmasti ollut yksi ratkaiseva tekijä menestyksessämme”, Piekkala pohtii. 

Vertexin tuotevalikoimassa on nyt omat ohjelmistonsa taloteollisuudelle, kone- ja laitevalmistajille, laitostoimittajille, prosessiteollisuuteen ja kalustevalmistajille. Kullakin toimialalla tehdään tiivistä yhteistyötä asiakkaiden ja suunnitteluohjelmistojen käyttäjien kanssa. 

”Suunnitteluohjelmistoa kehitettäessä on tärkeää ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja suunnittelijan arkea. Siksi asiakkaan kanssa pitää olla toimiva kommunikointiyhteys. Ohjelmistokehittäjän pitää olla myös vilpittömästi kiinnostunut asiakkaansa työstä”, muistuttaa Vertexin toimitusjohtaja Reijo Havonen. 

Vertex kutsuu asiakkaansa joka vuosi Vertex-päivään, jossa esitellään tuoteversioiden uudet toiminnallisuudet. Tilaisuus toimii myös luontevana kohtaamispaikkana ja kuulumistenvaihtoareenana. 

”Meidän pitää keskustella asiakkaiden kanssa siitä, mitkä asiat ovat niitä, joiden kehittämiseen pitää panostaa, jotta asiakkaan kilpailukyky pysyy yllä. Kun asiakkaat menestyvät, me menestymme”, Havonen summaa.

Asiantuntijaviestintää ja asiakastarinoita

Henkilökohtaisten tapaamisten ja kohtaamisten lisäksi, etänä tai fyysisesti tilanteen salliessa, Vertex julkaisee asiantuntija-artikkeleita ja blogeja, esittelee työntekijöitään nettisivuillaan, mainostaa ja julkaisee asiakastarinoita.

Haluamme olla näkyvissä, mutta sellaisissa yhteyksissä, jotka linkkaavat toimintaamme. Asiantuntija-artikkelien lisäksi haluamme luonnollisesti nostaa esille myös tuotteitamme ja mielenkiintoisia asiakastarinoita. Näin asiakkaamme saavat hekin näkyvyyttä.

Reijo Havonen

Vertex Systems Oy

Vertex Systems on tamperelainen, kansainvälisesti toimiva yritys, joka kehittää ja toimittaa suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja teollisuudelle. Asiakaskunta koostuu metalliteollisuuden kone- ja laitevalmistajista, teollisista talonrakentajista, laitostoimittajista, prosessiteollisuudesta, erilaisista kalustevalmistajista sekä näitä palvelevista suunnittelutoimistoista. Yhteensä Vertexin suunnittelutuotteita käyttää 18 000 ammattilaista liki 40 maassa.

www.vertex.fi

www.vertex.fi/ajassa

Viestinnän kohdentamisessa toimivat kalastuksen perusopit

Tätä teemme:

Sisällöntuotanto 

  • Sisältöjen suunnittelu
  • Asiakastarinat, advertoriaalit 
  • Asiantuntija-artikkelit, blogit 
  • Artikkelien kieliversiot 

Graafinen suunnittelu 

  • Kuvitukset, infograafit, kuvankäsittely
  • Taittotyöt 

Mietityttääkö viestintä ja markkinointi? Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö ja jatketaan matkaa yhdessä!

Mistä olet kiinnostunut?