Iso hali Suomelle! Tulusten lähimatkailuvinkit kesään

Lähimatkailu on helppoa, hurmaavaa ja koukuttavaa. Nyt se on vihdoinkin myös trendikästä, joten tuluksetkin kehtaavat myöntää matkustavansa oikein mielellään lähiseudun syviin saloihin, tuulisille rannoille ja persoonallisiin pieniin paikkoihin.

Nappaa tästä Tuluksen matkailuvinkit kesään!

Blogi on julkaistu vuonna 2019.

Aitoon kirkastusjuhlat – Musiikkia ja jaettuja kokemuksia

 

Projektipäällikkö Petra Niemi on livemusiikin suuri ystävä, kesät talvet. Kesäfestareista Petra suosittelee aidon tunnelmansa sekä maltillisen kokonsa vuoksi Aitoon kirkastusjuhlia Tampereen lähellä Aitoossa heinäkuun alussa sekä QStockia Oulussa heinäkuun lopussa.

Verlan tehdasmuseo – Inspiroivaa teollisuushistoiaa idyllisissä maisemissa

 

Tulukset rakastavat suomalaista teollisuutta! Sen periksiantamattomia historian hetkiä ja kauas eteenpäin katsovaa nykyisyyttä. Suomalaisen metsäteollisuuden historiaa voi kokea Kouvolassa, idyllisellä Verlan tehdasmuseoalueella.

Tuluksista Kouvolaan asti on jo tänä kesänä ehtinyt paikkakunnalta kotoisin oleva Krista Lampi. ”Verla on ainutlaatuinen paikka. Todella kaunis ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Se antaa paljon uutta ymmärrystä suomalaisen teollisuuden historiasta”, Krista kuvailee.

Krista vinkkaa, että alueella on myös erinomainen vohveliravintola ja myynnissä on paikallisia käsityöläistuotteita ja erinomaista jäätelöä. ”Suosittelen maidon makuista!”

Repoveden kansallispuisto

Aivan Verlan kupeessa sijaitsee Repoveden kansallispuisto. Sitä suosittelee Tuluksen vakioeräilijä, palvelupäällikkö Anni Pakkala. ”Repovedellä voi käydä lyhyellä retkellä ihastelemassa siltaa, tai sitten voi patikoida pidemmän matkan. Kauniista alueesta pääsee nauttimaan myös kajakista käsin. Kajakkeja saa vuokrata leirintäalueelta”, Anni vinkkaa.

Mommilan kyläpuoti Hausjärvellä

Markkinointiviestinnän suunnittelija Taru Nylund on löytänyt tiensä Mommilan kyläpuotiin Hausjärvellä ja suosittelee poikkeamista muillekin!

”Mommilan kyläpuodin yhteydessä on aivan ihana kyläkauppamuseo, josta löytyy kaikkea ihanaa nostalgista, myös myynnissä. Itse ostin pussillisen lasinalusia vuodelta 1942. Paikalta löytyy myös kirppis ja terassi.”

Mommilan kyläpuodin Facebook-sivu.

Merituulta ja kalaravintoloita – Reposaari, Pori

 Oletko sinä kiinnostunut norjalaistyylisistä kirkoista, muinaisista kivikaiverruksista sekä purjelaivojen vuosisatoja sitten Suomeen kuljettaneista eksoottisista kasvilajeista? Niin myös graafinen suunnittelijamme Paula Kontiainen! Paulan kesävinkki on Reposaari Porin lähellä.

”Reposaari on kaupunkimainen kyläkeskus, jossa on vain kaksi katua. Majoittua voi vaikkapa Siikarannan todella kauniilla kalliorantaisella leirintäalueella tai Airbnb:ssä. Reposaaressa on kokoonsa nähden monta hyvää ravintolaa: The Merry Monk, Ravintola Reposaari sekä Merimesta”, kertoo Paula.

Rengasreitti autolla

Toimitusjohtajallamme Liisa Oksasella on sukulaisia länsirannikolla ja siksipä hän ajeleekin Saariston Rengasreittiä pitkin tämän tästä. ”Rengasreitillä pääsee aitoihin merelliseen maalaistunnelmiin ja aivan ihaniin maisemiin. Pysähtyä voi vaikkapa Pollin pihalla Taivassalossa”, Liisa vinkkaa.

Livahda itään, löydä metsään – Punkaharju

 

Valtakunnan toiseksi kuuluisimman punapään, Saimi Hoyerin, luotsaama Hotelli Punkaharju hurmaa maisemillaan, ruuallaan, tunnelmallaan ja vaaleanpunaisuudellaan. Hotelli oli alun perin metsänvartijan talo ja myöhemmin se tunnettiin Suomen valtionhotellina.

Punkaharjua suosittelee Tuluksen toiseksi tunnetuin verkkoviestinnän suunnittelija Riikka Finnilä. ”Lähistöllä sijaitsee myös Metsämuseo Lusto. Henkilökohtaisesti minuun on tehnyt vaikutuksen myös Saimi Hoyerin nahkatakki, jonka selässä lukee ”Kaikki muu on turhaa paitsi sienestys!”.”

Tulukset toivottavat iloista seikkailujen kesää!

Näiden kohteiden lisäksi löydät meidät Pinninkadun ja Postitalon toimistoilta.