Kesätekeminen hakusessa? Poimi tulusten vinkit suven puuhiin!

Poikkeuksellisen kevään jälkeen voi parempikin ideanikkari olla ruosteessa kesätekemistä keksiessä. Tylsistymisen välttämiseksi keräsimme tulusten parhaat vinkit onnistuneisiin kesäpäiviin. Satoi tai paistoi, olit kaupungissa tai maalla, poimi oivat vinkit koko kesän ajalle!

Blogi on julkaistu ensimmäistä kertaa keväällä 2020.

Kesäpäivä mummolatyyliin

Vanhassa vara paras! Vietä kesäpäivä perinteisin menetelmin. Päivän käynnistää tietysti torikahvit, jonka yhteydessä metsästetään myös makeimmat mansikat ja herkullisimmat herneet.

Jotta päivä ei menisi aivan istuskeluksi, suunnataan seuraavaksi kohti mattolaituria. Reippaimmat pakkaavat mukaan mäntysuovan ja raikastusta kaipaavan maton, mutta sallittakoon myös pelkkä tunnelmasta nautiskelu.

Jäätelö kädessä tietysti. Päivän päätteeksi nautitaan runsas ateria ja keitellään kattilallinen raparperikiisseliä.

Vinkki! Jos raparperia ei löydy omasta takaa, voi tuttavapiiristä löytyä joku, jolla sitä on liiaksi asti.

 

Sadepäivän ruokakarkelot

Vain grilliruoka on kesäruokaa? Ehei! Sadepäivänä kokataan herkkuruokaa sisätiloissa. Kesä on suomalaisten raaka-aineiden parasta satokautta, joten kesäaterialla panostetaan kotimaisuuteen. Ateria kootaan tietysti omista ykkössuosikeista, mutta raaka-ainevinkkejä voi hakea esimerkiksi Satokausikalenterista.

Tulusten sadepäivän kesäateria rakentuu mehukkaista kasviksista tehdystä salaatista, hyrskypotuista, tuoreesta kotimaisesta kalasta ja makeista marjoista. Loppukesästä lautaselle laitetaan myös sieniä keittona, kastikkeena ja piirakkana.

Vinkki!
Resepti-ideat hukassa? Netti on pullollaan upeita reseptejä, mutta parhaaksi havaitut ohjeet voi jälleen löytyä omasta lähipiiristä. Ei kysyvä tieltä eksy!

 

Hyrskypotut

1 kg uusia perunoita
50 g voita
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku tilliä
mutama kevätsipuli
1 prk smetanaa
suolaa

Keitä perunat.
Sulata voi perunoiden joukkoon voi.
Hienonna yrtit ja kesäsipuli.
Lisää yrtit, sipulit ja smetana kattilaan perunoiden joukkoon. Rouhi päälle suolaa.
Aseta kattilankansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti.

Nauti grilliruoan, sillin tai savukalan kanssa.

Maisemanvaihdos vaihtokauppana

Mikäli oman kodin tai mökin seinät alkavat kesän myötä kyllästyttää, voi ongelma ratketa vaihtokaupalla. Jos omaa tuttua tai tutun tuttua vaivaa sama ongelma tai lähipiiristäsi muuten löytyy kokeilunhaluinen yksilö, vaihtakaa asumuksianne vaikka viikonlopuksi.

Vaihtokauppa on paitsi kustannustehokas kokeilu, myös hyvä tilaisuus haistella uusia tuulia.

Keskustakämppä tai rantamökki tarjoaa tuulahduksen lomamatkustusta omassa lähiympäristössä. Tuttujen kesken tehdyn vaihtokaupan voi toteuttaa vaikka säävarauksella, mikä rajaa ulos hukkareissun riskin.

Vinkki!
Kysy tuttavaltasi parhaat ideat aktiviteetteihin asumuksen lähellä.

Reippailua luonnossa

Uskomattoman upea reissukohde voi löytyä lähempää kuin uskoisikaan. Etsi lähin kansallispuisto ja lähde reippaalle päiväretkelle! Kansallispuistoja on Suomessa pohjoisesta etelään, joten valinnanvaraa ei puutu.

Retkellä voi edetä oman innon ja kunnon mukaan, sillä metsään mennään ensisijaisesti nautiskelemaan. Mukaan tietysti pakataan herkulliset eväät ja rentoa mieltä. Muista myös, että reissuun voi lähteä isommallakin porukalla.

Vinkki! Retkelle lähdettäessä kannattaa tutustua myös alueen aktiviteettitarjontaan. Monessa kansallispuistossa on mahdollista käydä esimerkiksi melomassa. Mikä olisikaan parempi hetki tutustua uuteen aktiviteettiin?

Tulukset toivottavat aurinkoista ja kokeilunhaluista kesää!