Tulusten reput täyttyvät uusista taidoista

Me Tuluksessa opimme Tulus-akatemian sparraamana, työn lomassa ja toisiltamme, ja osa meistä jatkaa vielä vapaa-ajallakin. Pyrimme jatkuvasti osaamisemme kehittämiseen, ja motivoituneet tulukset ovatkin aina valmiina oppimaan uutta. Mitä tulukset tällä hetkellä opiskelevat ja millaisia tavoitteita heillä on osaamisensa parantamiseksi? Otetaan selvää!

Katriina keskittyy digipalveluiden käyttäjäkeskeiseen suunnitteluun

”Syvennän digitaalisen viestinnän osaamistani Metropolian järjestämässä Digitaaliset mediapalvelut YAMK-koulutuksessa. Käymme tällä hetkellä läpi esimerkiksi digitaalisten palveluiden käyttäjäkeskeistä suunnittelua ja kehittämistä. Koska opinnot toteutuvat työn ohessa, pystyn heti hyödyntämään uunituoretta tietoa työssäni. Luen myös ammatillisia artikkeleita sekä kirjoista että verkosta ylläpitääkseni ja kehittääkseni osaamistani muun muassa sosiaalisen median osalta.”

Katriina Gafoor

Petra katsoo kauas tulevaisuudentutkimuksen opinnoissa

”Opiskelen tulevaisuudentutkimusta avoimessa yliopistossa työni tueksi. Uskon, että vaihtoehtoisten tulevaisuuksien tutkimisesta ja tutkimusmenetelmistä on apua Tuluksen ja asiakkaidemme strategiatyössä ja uusien työtapojen ideoinnissa. Kehitän ammatillista osaamistani jatkuvan työssäoppimisen lisäksi myös osallistumalla erilaisiin verkosto- ja koulutustapahtumiin. Esimerkiksi vastuullisuusviestinnän osaaminen vaatii jatkuvaa kehittymistä, ja seuraan siihen liittyviä webinaareja ja uutisointia tarkasti. Työn ulkopuolella haluaisin seuraavaksi oppia jotakin tähtitieteestä, sillä se antaa hauskasti perspektiiviä maallisiin mietintöihin.”

Johanna ottaa kriisitilanteet haltuun

”Suoritan tänä syksynä Helsingin avoimessa yliopistossa Kriisiviestintä ja johtaminen -kokonaisuutta. Erilaisten kriisitilanteiden viestintään varautuminen sekä viestinnällisten kriisien ennakointi ja ennaltaehkäisy on monille asiakkaillemme tärkeää. Uusia näkökulmia on siksi hyvä hakea ja päivittää tietoja. Samalla pääsen haastamaan keskittymiskykyni luentojen kuunteluun ja tenttikirjojen lukemiseen. Tekee hyvää pääkopalle!”

 

Johanna Lassy-Mäntyvaara

Vesa kuluttaa penkkiä kielikursseilla

”Sisältöstrategin työni on valtaosin englanninkielisten tekstien kanssa toimimista, enkä varsinaisesti laske englannin osaamista kielitaidoksi. Kielitaito alkaa muista kielistä. Osaan saksaa, espanjaa, ruotsia sekä ranskaa ja kreikkaa. Opiskelen tällä hetkellä työväenopistossa saksaa ruotsiksi ja ruotsia suomeksi. Haluaisin jossain kohtaa palata kreikan opintojen pariin. Olin myös venäjän kurssilla, mutta se jäi Ukrainan sodan myötä.”

 

Vera syventyy intuitiiviseen käyttöliittymäsuunnitteluun


”Visuaalinen viestintä kehittyy hurjaa vauhtia, ja digitalisaatio vaatii osaamisen päivittämistä ainakin joka toinen vuosi. Työtehtäväni menevät koko ajan enemmän web-alustoille ja tekoäly on mukana myös näissä vahvasti. Tänä vuonna opin Leadfamly:n Playable -digitaalisen alustan käyttöä, joka yhdistää tiedonkeruun ja pelillistämisen. Opiskelen parhaillaan UX/UI-suunnittelua eli käyttöliittymäsuunnittelua UXA:ssa (UX Academy Finland). Siinä on kyse visuaalisista keinoista, joilla pyritään luomaan mahdollisimman intuitiivinen, järkevä ja vuorovaikutuksellinen käyttöliittymä, oli kyseessä sitten mikä tahansa digitaalinen alusta.

Nix navigates deeper into digital marketing

“I’m very excited to have the opportunity to deepen my expertise in digital marketing and corporate communication through the master’s program at the University of Jyväskylä. The curriculum, with its focus on cutting-edge research and hands-on experience, aligns perfectly with my career goals. It’s an opportunity to not only grow personally but also support client companies in navigating the digital landscape effectively, either in China or on an international arena.”

Herättikö artikkeli opintovimman? Tutustu Tulus-akatemian koulutustarjontaan tai kysy tiimillesi räätälöitävästä koulutuksesta haluamastasi aiheesta.