fbpx

Kukaan ei vielä helmikuussa tiennyt, mitä kevät tuo tullessaan. Vielä ystävänpäivänä juhlimme tulusten kesken viime vuoden saavutuksia Tulus-gaalassa. Iloitsimme niistä hienoista töistä ja upeista projekteista, joita olimme asiakkaillemme saaneet tehdä. Pian sen jälkeen korona ajoi vaikeuksiin koko maan, ihmiset ja yritykset. 

Korona muutti myös suunnitelmat meillä Tuluksessa, ja vuoden näkymät ovat varsin erilaiset kuin mihin olimme varautuneet. Onneksi olimme jo ennen koronaa määritelleet etätöiden säännöt ja käytännöt sekä ehtineet lisäksi ottaa tarvittavat työkalut jo niin hyvin haltuun, että poikkeusaikojen alettua olemme voineet tukea niiden käytössä myös muita. Siirtyminen kotitoimistoille onkin käynyt meiltä sujuvasti, vaikka työkavereita ja tiivistä yhteisöä on toki monilla ikävä. Etätyöt ovat myös jo ehtineet synnyttää oivalluksia esimerkiksi työn ja kotiarjen uudenlaisesta yhteensovittamisesta.  

Tuluksen liki 30 vuoteen on osunut monenlaisia ajanjaksoja. Tulus syntyi aikoinaan kuuluisan 90-luvun laman keskellä, kävi läpi muutoksia 2007–2009 talouskriisin aikana ja on sopeutunut nopeisiinkin asiakasmuutoksiin. Olemme vuosien varrella rekrytoineet osaajia myös siltä varalta, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme silloin, kun he palvelujamme tarvitsevat. Olemme kieltämättä ottaneet monessa kohtaa myös riskejä, mutta samalla olemme kaikissa oloissa pitäneet kiinni siitä, että toimimme kannattavasti. Se mahdollistaa kehittymisen. 

Myös nyt koronakriisin aikaan lähdemme ensisijaisesti etsimään erilaisia ratkaisuja kurottaa kevään ja kesän vaikeiden aikojen yli. Haluamme kääntää uhat mahdollisuuksiksi ja varautua siihen, että kun kriisi hellittää, meillä on entistäkin osaavampi tiimi asiakkaidemme apuna. 

Muutoksiin varaudumme nyt organisoitumalla ja miettimällä tekemistämme uudelleen. Olemme laatineet Tuluksen kehitysohjelman, jonka myötä jatkamme valitsemallamme rohkealla tiellä, annamme ihmisille lisää vastuuta ja jaamme osaamista vielä aiempaakin ahkerammin. Näin varmistamme, että tiimissämme on riittävästi taitoa ja tekijöitä  olivatpa asiakkaidemme tarpeet mitkä tahansa nyt koronakriisin aikaan tai sen jälkeen. 

Nyt jos koskaan on sekä yrityksillä että yksilöillä täydellinen hetki laajentaa omaa osaamistaan, parantaa tekemistään ja näyttää kyntensä. Näkökulman muutos antaa myös paljon positiivista energiaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Ja silloin kun hiljaisia hetkiä tulee, nautimme ylimääräisistä palkallisista vapaista, jotka saimme palkkioksi vuoden 2019 tuloksesta. 

Toimimme tiiviinä tiiminä koko organisaation kesken, aina hallitustamme myöten. Pidämme asiakkaisiimme tiiviisti yhteyttäSuuntaamme katseemme tulevaisuuteen ja etsimme positiivista käännettä ja uudenlaista tekemistä näinä vaikeinakin aikoina. Nyt on myös aikaa niille toimille, jotka ovat jääneet kiireessä tekemättä. 

 

 

Kirjoittaja

Liisa Oksanen

Liisa Oksanen 
toimitusjohtaja, viestintäasiantuntija
p. 050 579 3205, liisa.oksanen@tulus.fi