fbpx

Saara Pakarinen haavittiin Tulukseen helmikuussa 2016. Freelance-toimittajana pitkään työskennellyt Saara vahvistaa Tuluksen sisällöntuotannon osaamista suomeksi ja englanniksi. Saaralla on pitkä ja monipuolinen tausta kirjoittajana aikakauslehdissä ja hän tuo Tulukselle uutta virtaa erityisesti reportaasien suunnittelussa ja kirjoittamisessa. Saaran osaamiselle on ollut Tuluksessa heti todellista tarvetta, kun monet asiakkaistamme ovat panostaneet tarinankerrontaan niin printissä kuin digitaalisestikin. Yksi asiakkaistamme on myös pistänyt pystyyn pitkiin artikkeleihin ja laadukkaaseen kuvamateriaaliin keskittyvän Boutique-lehden, jonka teossa Saara on ollut mukana.

Saara kirjoitti kymmenen vuoden aikana säännöllisesti muun muassa Apuun, Me Naisiin ja Apu Terveys -lehteen ja työskenteli lehdissä myös vakituisena toimittajana tai avustajana. Me Naisissa Saara piti levyarvostelupalstaa yli seitsemän vuoden ajan.

Yritysviestinnän kentällä Saara on työskennellyt aikaisemmin helsinkiläisyrityksessä, jossa hänen tehtäviinsä kuuluivat ohjeistusten, koulutusten ja käsikirjoitusten suunnittelu ja kirjoittaminen englanniksi. Asiakkaat olivat kansainvälisiä yrityksiä.

Freelance-toimittajana Saara sukelsi moniin eri aiheisiin – terveyteen, musiikkiin, ilmiöihin ja ihmisiin.

”Suurin osa töistä oli Suomessa, mutta tein valokuvaajatyöparini kanssa kerran tai kaksi vuodessa pitkän ulkomaanmatkan. Viikon tai kahden aikana teimme parhaimmillaan yksitoista juttua eri lehtiin. Pääsimme ihmeellisiin paikkoihin ja koimme paljon”, muun muassa Arabiemiraatteihin, Kap Verdelle ja Kiinaan juttukeikoille matkustanut Saara kertoo.

Englantilaista filologiaa Tampereen yliopistossa lukenut toimittaja ajautui hyvin vetävälle työuralleen kesken opintojensa. Marimekon brändin esiintymistä kuluttajien Instagram-päivityksissä käsittelevä gradu on nyt loppusuoralla ja valmistuu vuoden 2016 aikana. Työtehtävät Tuluksessa ovat tuntuneet mielenkiintoisilta ja innostavilta alusta asti.

”On ollut todella kiinnostavaa hypätä teollisuuden ja insinöörityön maailmaan. Olen aivan innoissani, kun saan nyt oppia jatkuvasti uutta siitä, miten tämä koko maailma ympärillämme on käytännössä rakennettu. Saan Tuluksessa myös koko ajan uutta oppia kollegoilta. Sitä osaa arvostaa, kun on tehnyt pitkään töitä hyvin itsenäisesti.”
Tulevaisuudessa Saara erikoistuu kriisiviestintään.

Tervetuloa Tulukseen Saara!

quote

Menovinkki!

Harrastan itse pikajuoksua ja suosittelen kaikkia ottamaan ilon irti kunnan ilmaisista yleisurheilukentistä. Aina pidemmillä juttukeikoilla käydessäni selvitän paikallisen kentän sijainnin. Viimeksi juoksin Laihian ja Helsingin Eläintarhan kentillä työmatkoillani.

Saara
Saara Pakarinen
Tiedottaja,
äitiysvapaalla