fbpx

Tuluksen tuore vahvistus, viestintäkoordinaattori Petra Tuulkari työskenteli kaksi vuotta Berliinissä kansainvälisessä painotuotteiden nettikaupassa, Vistaprintissä.

Siellä Petra teki töitä asiakaspalvelussa englanniksi ja suomeksi. Työpäivän aikana eteen saattoi tulla millainen tilanne tahansa. ”Saman päivän aikana saatoin suunnitella yhtenäisen visuaalisen ilmeen asiakkaan painotuotteeseen ja välillä selvittelin kissojen ja koirien kanssa, miksi asiakas ei ollut saanut tilaustaan.”

Petra on valmistunut muotoilijaksi Hämeen ammattikorkeakoulusta. ”Berliini on inspiroiva paikka muotoilijalle. Katutaide ja graafisen alan viimeisimmät trendit ovat vahvasti läsnä.”

Viestinnän ongelmanratkaisija kysyy ja kuuntelee

Aika Berliinissä opetti Petralle tärkeitä asioita viestinnästä.

”Aina pitää asettua asiakkaan kenkiin ja miettiä paras ratkaisu juuri hänelle. Berliinissä sain rutkasti rohkeutta hakea luovia ratkaisuja. Välillä minulta puuttui yhteinen kieli asiakkaan kanssa, mutta silti monimutkainenkin asia hoitui sähköpostitse tai puhelimitse.”

Petran mukaan asiat etenevät, kun osaa esittää oikeat kysymykset. ”Kyseleminen ja kuunteleminen ovat avain ratkaisuihin. Olen hyvä tiivistämään olennaisen.”

Tuluksessa Petra koordinoi asiakkaiden viestintä- ja markkinointiprojekteja suomeksi ja englanniksi. ”Olen tarkkasilmäinen ja nautin visuaalisista haasteista. Parhaimmat kipinät saan ongelmanratkaisusta. Tykkään myös kehittää asioita eteenpäin.”

Vapaa-ajallaan Petra puuhailee koiransa kanssa. Tänä keväänä hän aloitti uuden harrastuksen, kunto-thainyrkkeilyn. ”Ekalla kerralla sain rystyset ihan verille. Laji vaikuttaa hauskalta ja on tarpeeksi menevä. Siinä pysyy hyvin mielenkiinto yllä.”

Onko thainyrkkeilyssä ja viestinnässä jotain samaa?

”Pitää ainakin miettiä vastapuolen liikerataa. Suunta pitää olla selvillä, että osaa reagoida oikealla tavalla”, Petra hymyilee.

 

Parasta juuri nyt:

  • Dekkarit. ”Näihin uppoudun joskus tuntikausiksi.”
  • Äksöniä vapaa-aikaan. ”Jos pitäisi valita, lähdenkö manikyyriin vai pelaamaan värikuulasotaa, valitsisin värikuulasodan. On parasta päästä rymyämään metsään hyvällä porukalla.”
  • Oma asunto. ”Tästä haaveilen. Se on seuraava projektini. Olen asunut niin monessa vuokra-asunnossa, että haaveilen omasta kodista, jota voi sisustaa värikkäästi täysin oman maun mukaan. Hyvästi valkoiset seinät!”