fbpx

Verkkosivujen uudistus hengittää niskaan, tiedotteille ei löydy tekijää ja somekanavat seisovat paikallaan. Esitysmateriaalit ovat päivittämättä ja asiakaslehden seuraavan numeron vailla ideointia ja juttujen kirjoittajaa. Perhevapaita ja sairauslomia juuri kriittisimpään aikaan. Kuulostaako kivuliaan tutulta? Näinhän se monella yrityksellä nykyään on – tekemistä riittää, tekijöitä, aikaa tai osaamista ei.

Kun hommia on niin paljon, ettei niistä omin avuin selvitä, Oma tulus -palvelu tulee apuun. Oma tulukset ovat joustavaa väkeä, jotka upottavat sormensa mielellään ruuhkaisimpaankin sumaan. Sellainen on myös Saara, Tuluksen uusin Oma tulus.

”Hyppäämme matkaan, kun tarvitaan tekijöitä talon ulkopuolelta väliaikaisesti, mutta työskentelemään kuin oma väki. Asiakkaan ei siis tarvitse miettiä, onko tuluksilla aikaa ottaa töitä vastaan nopeallakin aikataululla. Yksittäisiä töitä ei tarvitse listata etukäteen, niille ei tarvitse kysellä hintoja eikä jäädä odottamaan vuoroaan to do -listalla. Asiakas voi luottaa siihen, että viestinnän ammattilaiset ovat käytössä sovitun tuntimäärän viikossa. Palvelun voi ostaa vaikka kokonaiseksi vuodeksi eteenpäin, jos tarve on pidempi”, Saara selittää.

 

Oma tulus Saara Pakarinen

”Oma tuluksena miellän itseni vahvasti osaksi asiakasyritystä. Se on tietysti asiakkaalle iso etu”, Saara toteaa.

Identiteetti muokkautuu osaksi asiakasyritystä

Oma tulus voi olla yrityksen projektikohtainen, osa-aikainen tai täysipäiväinen lisäresurssi. Sopimus solmitaan aina yksilöllisesti tilanteen mukaan. Tiimi rakentuu joustavasti asiakkaan tarpeelle ja sitä voidaan matkan varrella täydentääkin. Oma tulusten rooli organisaatiossa voi olla kaikkea sisällöntuottajasta tai graafisesta suunnittelijasta viestintäpäällikköön.

Saara on nähnyt käytännössä, miten olennaiseksi osaksi organisaation tiimiä Oma tulus voi kasvaa. ”Kun aloitin kokopäiväisenä Oma tuluksena nykyisellä asiakkaalla, minua halattiin lämpimästi ja pidettiin yhteisön täysivaltaisena jäsenenä. Olen saanut vastuuta ja hyvin kiinnostavia työtehtäviä. Nyt olen organisaatiossa mukana aina viestinnän suunnittelussa saakka.”

Mitä vahvemmin asiakasyritykseen pääsee sisälle, sitä enemmän tietoa karttuu – ja sitä paremmin asiakasta pystyy palvelemaan. ”Vaikka olen identiteetiltäni tulus, miellän itseni vahvasti myös osaksi asiakasyritystä ja ajattelen asiat asiakasnäkökulmasta. Silloin tuotan eniten hyötyä kaikille osapuolille”, Saara toteaa.

Tehokkaampaa työntekoa ilman välikäsiä

Saara näkee Oma tulus -palvelun parhaana puolena sen, että asiakkaaseen saa keskittyä täysillä ja asioita voi edistää tehokkaasti. Oma tulus säästää aikaa ja rahaa, kun tekijä on sitoutuneesti sisällä organisaation kulttuurissa ja prosesseissa. ”Tunnen talon tyylin ja tarpeet paremmin ja saan joka päivä jatkaa töitä siitä mihin jäin eilen, en siitä mihin jäin viime viikolla”, Saara kiteyttää tämänhetkisen toimeksiantonsa parhaita puolia.

Käytännössä Oma tulukset tekevät töitä joko Tuluksen tai asiakkaan tiloissa. Saarakin työskentelee osan viikosta Tampereella, osan Helsingissä. ”Itse koen, että ainakin osittainen läsnäolo asiakkaan tiloissa on suotavaa. Tällä alalla töitä tehdään kuitenkin ihmisten kanssa. Kun välissä ei ole tekniikkaa, kaikki osapuolet ymmärtävät paremmin, mitä halutaan. Kasvotusten viestintätarpeistakin puhutaan avoimemmin.”

Oma tulus -palvelua voi testata ja tilata huoletta. Tutustu tuluksiin täällä!

Lue lisää Saarasta tästä.

 

Tuluksen Oma tulus -palvelumalli on nyt aiempaakin joustavampi ja monipuolisempi.

Yhden, asiakkaan toimitiloissa työskentelevän ammattilaisen sijaan meiltä saa kokonaisen tiimin, jonka työaikaa käytetään aina asiakkaan kunkinhetkisen tarpeen mukaan. Oma tulukset työskentelevät tehokkaasti myös Tuluksen toimitiloissa ja tarvittaessa asiakkaan järjestelmissä. Laskutus hoituu yhdellä laskulla kuun lopussa. Kaikesta tekemisestä raportoimme tietysti kuukausittain. Sovitaan siis käytettävissä olevien työpäivien lukumäärä, kauanko palvelua käytetään, nimetään tiimi ja määritellään kenties alustavasti työtehtäviä. Sitten töihin!

Millaisia töitä Oma tulus -tiimi voi tehdä?

  • Tekstejä suomeksi ja englanniksi kaikenlaisiin kanaviin (lehti-, internet-, intranetartikkeleita, uutiskirjetekstejä, esitystekstejä, somesisältöjä, tekstieditointeja jne)
  • Kuvituksia (kuvasuunnittelua, valo-/videokuvausta/kuvitusjärjestelyä, piirroksia, kuvamuokkausta, videoeditointia jne)
  • Digipuolen tehtäviä (materiaalien julkaisemista / päivitystyötä webissä / asiakkaan intrassa, suunnittelua, uutiskirjeiden rakentamista, kieliversioiden hallintaa, uusien toimintojen testaamista jne)