fbpx

Tuluksen viestintäkoordinaattori Siru Salminen on kuin kala vedessä nopeatempoisessa viestintätoimiston arjessa, vaikka onkin tuore tulokas viestinnän ja markkinoinnin kentällä. Marraskuussa 2019 Siru juhlistaa vuosipäiväänsä Tuluksessa.

”Löysin Tuluksen googlaamalla, kun etsin kiinnostavaa harjoittelupaikkaa. Opiskelin liiketoiminnan perustutkintoa ja suuntauduin opinnoissani markkinointiviestintään. Harjoittelun lopulla minulle tarjottiin osa-aikaisia töitä, ja kun sain merkonomin tutkintoni valmiiksi, pystyin aloittamaan kokopäiväisenä viestintäkoordinaattorina”, Siru iloitsee.

 

 

Alanvaihtoonsa tyytyväinen Siru on ahkera oppimaan

Sirun loikkausta markkinointiviestinnän maailmaan avitti peruskoulun jälkeen suoritettu painotuotannon perustutkinto. Painoviestinnän ja graafisen suunnittelun osaaminen jäi kuitenkin taka-alalle, kun Siru kouluttautui lähihoitajaksi ja työskenteli valmistumisensa jälkeen useita vuosia lastenhoitajana päiväkodissa.

Kutsumus markkinointiviestinnän pariin vahvistui kuitenkin vuosien varrella ja sai Sirun hakeutumaan merkonomiopintojen pariin ja lopulta Tuluksen viestintäkoordinaattorin tehtävään. Monipuolista osaamista ja oppimisen taitoja vaativa työnkuva sopii nopeasti oppivalle Sirulle kuin nakutettu.

Sirun työnkuva vaatii hyvää organisointikykyä ja työtehtävien priorisointia, sillä Siru ottaa Some Service Pointin ja muiden projektien koordinoinnin lisäksi koppia yleisistä toimistotöistä, kuten laskutuksesta ja sisäisten projektien käytännön järjestelyistä. Työnkuvaan sisältyy myös jonkin verran graafisia töitä.

”Nautin kun pääsen tekemään välillä graafisia hommia. Ne tuovat mukavasti vastapainoa koordinoinnin ja Exceleiden pyörittelemisen keskelle”, Siru kertoo.

 

Viestintä ja markkinointi imaisivat mukaansa – lopullisesti!

Sirun vahvuudet monipuolisessa viestintäkoordinaattorin roolissa ovat halu oppia ja kehittyä.

”Työssäni innostavinta ja samalla haastavinta on uuden oppiminen. En ole missään muissa työpaikoissani oppinut näin paljon uusia juttuja kuin Tuluksessa. Esimerkiksi Adoben ohjelmien, Photoshopin, Illustratorin ja InDesignin, käyttötaitoni oli heräteltävä henkiin kymmenen vuoden takaisilta opiskeluajoiltani. Olen oppinut paljon myös viestinnän alasta, somekanavien hallinnoinnista ja ylipäätänsä somekulttuurista ja ottanut haltuun monia ohjelmia ja sovelluksia, jotka liittyvät muun muassa sähköpostimarkkinointiin ja uutiskirjeisiin”, Siru summaa.

Siru painaa täydellä teholla töissä, mutta vapaa-ajalla tekemisen tempoa laskevat muun muassa Netflix, keikat, teatteriesitykset, uudet tatuoinnit ja koiran kanssa puuhailu. Matkustamiseenkin on riittänyt aikaa, ja Siru tekikin kaksi ja puoli kuukautta kestäneen maailmanympärysmatkan muutamia vuosia sitten.

Alanvaihtoonsa Siru on sataprosenttisen tyytyväinen.

”Koen, että olen löytänyt alani ja odotan innolla mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan. Tällä hetkellä teen monia erilaisia töitä, mutta tulevaisuudessa ehkä erikoistun jollekin tietylle raiteelle. Tuluksessa olen saanut luottamusta alusta alkaen ja päässyt heti syvään päähän, eli kehittymään vauhdilla”, Siru kiittelee.

 

 

Sirun top 3 matkustusvinkit maailmanympärysmatkalta:

Hongcun, Kiina. ”Unescon maailmanperintökohde, jossa on kuvattu muun muassa Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -elokuvaa. Ihan käsittämättömän tunnelmallinen ja persoonallinen pikkukylä isojen vuorten ympäröimänä. Ihania ystävällisiä mummoja, joilta saa hyvää perunapiirakkaa!”

Cookinsaaret, saariryhmä Polynesiassa Tyynessämeressä. ”Pikkuruinen saariryhmä keskellä ei mitään, eli täydellinen paikka todelliseen irtiottoon. Mukavia ja vieraanvaraisia paikallisia, turisteja ei juuri yhtään. Snorklaamista, skootterilla ajoa saaren ympäri, riippumatossa rannalla loikoilua ja herkullisia smoothieita.”

Auckland, Uusi-Seelanti. ”Uuden-Seelannin suurin kaupunki Pohjoissaarella. Ihan älyttömästi tekemistä, nähtävää ja koettavaa! Luontoretkiä, kulttuuria, shoppailua, extreme-lajeja, yöelämää. Suosittelen ottamaan 12 tunnin junamatkan maisemareittiä pitkin Wellingtoniin.”

 

Siru Salminen
Viestintäkoordinaattori
etunimi.sukunimi@tulus.fi
p. +358 40 579 3206