fbpx

Matkailuvinkkejä Suomen kesään kartta

Lähimatkailu on helppoa, hurmaavaa ja koukuttavaa. Nyt se on vihdoinkin myös trendikästä, joten tuluksetkin kehtaavat myöntää matkustavansa oikein mielellään lähiseudun syviin saloihin, tuulisille rannoille ja persoonallisiin pieniin paikkoihin.

Nappaa tästä Tuluksen matkailuvinkit kesään!

 

Musiikkia ja jaettuja kokemuksia

Projektipäällikkö Petra Niemi on livemusiikin suuri ystävä, kesät talvet. Kesäfestareista Petra suosittelee aidon tunnelmansa sekä maltillisen kokonsa vuoksi Aitoon kirkastusjuhlia Tampereen lähellä Aitoossa heinäkuun alussa sekä QStockia Oulussa heinäkuun lopussa.

1. Aitoon kirkastusjuhlat ja QStock 

 
 
 

Inspiroivaa teollisuushistoriaa idyllisissä maisemissa

2. Verlan tehdasmuseo

Krista LampiTulukset rakastavat suomalaista teollisuutta! Sen periksiantamattomia historian hetkiä ja kauas eteenpäin katsovaa nykyisyyttä. Suomalaisen metsäteollisuuden historiaa voi kokea Kouvolassa, idyllisellä Verlan tehdasmuseoalueella.

Tuluksista Kouvolaan asti on jo tänä kesänä ehtinyt paikkakunnalta kotoisin oleva Krista Lampi. ”Verla on ainutlaatuinen paikka. Todella kaunis ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Se antaa paljon uutta ymmärrystä suomalaisen teollisuuden historiasta”, Krista kuvailee.

Krista vinkkaa, että alueella on myös erinomainen vohveliravintola ja myynnissä on paikallisia käsityöläistuotteita ja erinomaista jäätelöä. ”Suosittelen maidon makuista!”

 

Kuva: Outdoors Finland / CC-BY-2.0 / Flickr

3. Repoveden kansallispuisto

AnniAivan Verlan kupeessa sijaitsee Repoveden kansallispuisto. Sitä suosittelee Tuluksen vakioeräilijä, palvelupäällikkö Anni Pakkala. ”Repovedellä voi käydä lyhyellä retkellä ihastelemassa siltaa, tai sitten voi patikoida pidemmän matkan. Kauniista alueesta pääsee nauttimaan myös kajakista käsin. Kajakkeja saa vuokrata leirintäalueelta”, Anni vinkkaa.

Lue! Repoveden kuuluisa riippusilta on uudistettu tänä keväänä.

 

4. Mommilan kyläpuoti Hausjärvellä

TaruMarkkinointiviestinnän suunnittelija Taru Nylund on löytänyt tiensä Mommilan kyläpuotiin Hausjärvellä ja suosittelee poikkeamista muillekin!

”Mommilan kyläpuodin yhteydessä on aivan ihana kyläkauppamuseo, josta löytyy kaikkea ihanaa nostalgista, myös myynnissä. Itse ostin pussillisen lasinalusia vuodelta 1942. Paikalta löytyy myös kirppis ja terassi.”

 

Merituulta ja kalaravintoloita

Paula KontiainenOletko sinä kiinnostunut norjalaistyylisistä kirkoista, muinaisista kivikaiverruksista sekä purjelaivojen vuosisatoja sitten Suomeen kuljettaneista eksoottisista kasvilajeista? Niin on myös graafinen suunnittelijamme Paula Kontiainen! Paulan kesävinkki on Reposaari Porin lähellä.

5. Reposaari, Pori

”Reposaari on kaupunkimainen kyläkeskus, jossa on vain kaksi katua. Majoittua voi vaikkapa Siikarannan todella kauniilla kalliorantaisella leirintäalueella tai Airbnb:ssä. Reposaaressa on kokoonsa nähden monta hyvää ravintolaa: The Merry Monk, Ravintola Reposaari sekä Merimesta”, kertoo Paula.

 

Kuva: kallerna / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0

6. Muumimaailma, Naantali

Geni RaitisojaTuluksen digimarkkinointiosaaja Geni Raitisojan kesävinkki on klassikko! Toimistomme lähellä sijaitseva Muumimuseo ei kerta kaikkiaan riitä: kesällä on pakko päästä Muumimaailmaan. ”Muumipappaa on aina kiva tavata. Alueella on paljon kaikenlaista tekemistä. Muumitalon läpi käveleminen on joka kerta mielenkiintoista ja lisäksi alueella on muun muassa näytelmiä ja kahviloita. Myös Nuuskamuikkunen telttailee aina jossakin ja hänet pitää löytää”, kertoo Geni.

 

 

Kuva: Sergei Gussev / CC-BY-2.0 / Flickr

7. Rengasreitti autolla

Liiketoimintajohtajallamme Liisa Oksasella on sukulaisia länsirannikolla ja siksipä hän ajeleekin Saariston Rengasreittiä pitkin tämän tästä. ”Rengasreitillä pääsee aitoihin merelliseen maalaistunnelmiin ja aivan ihaniin maisemiin. Pysähtyä voi vaikkapa Pollin pihalla Taivassalossa”, Liisa vinkkaa.

 

Kuva: Richard Mortel / CC-BY-2.0 / Flickr

8. Kaupunkiloma Porvoossa

IdaEtsitkö eleganttia lomakohdetta ja hyvää ruokaa? Silloin kannattaa kuunnella Idaa! Markkinointiviestinnän suunnittelija Ida Vairema  teki viime kesänä päiväretken Porvooseen. ”Sympaattinen paikka, jossa saa hyvää ruokaa ja jäätelöä. Tutkittavana on paljon pieniä putiikkeja ja taidegallerioita, ja tietysti meri.”

 

Pohjoisen kutsu!

9. Glass Villa, Kemi

Tuluksen Servicepointissa ahkeroivat Petra Tuulkari ja Vera Aarteinen haaveilevat vierailusta Kemin Glass Villageen. Lasiseinäisissä ja -kattoisissa miniasunnoissa voi ihailla huumaavan kaunista merimaisemaa vuoden ympäri. Taivaalla räiskyvät revontulet eivät kesällä valitettavasti näy, mutta riittää yöttömässä yössäkin ihailtavaa.

 

Livahda itään, löydä metsään

 

Kuva: George Woes JR / CC-BY-3.0

10. Punkaharju

Riikka FinniläValtakunnan toiseksi kuuluisimman punapään, Saimi Hoyerin, luotsaama Hotelli Punkaharju hurmaa maisemillaan, ruuallaan, tunnelmallaan ja vaaleanpunaisuudellaan. Hotelli oli alun perin metsänvartijan talo ja myöhemmin se tunnettiin Suomen valtionhotellina. Punkaharjua suosittelee Tuluksen toiseksi tunnetuin verkkoviestinnän suunnittelija Riikka Finnilä. ”Lähistöllä sijaitsee myös Metsämuseo Lusto. Henkilökohtaisesti minuun on tehnyt vaikutuksen myös Saimi Hoyerin nahkatakki, jonka selässä lukee ”Kaikki muu on turhaa paitsi sienestys!”.”

 

Tulukset toivottavat iloista seikkailujen kesää!
Näiden kohteiden lisäksi löydät meidät takuuvarmasti myös Pinninkadun toimistolta.

 

Tässä lisää vinkkejä Tampereella ja sen lähistöllä!
Amurin työläismuseokortteli, Tampere

Viikinsaari, Tampere
Laukon kartano