fbpx

Tuluksessa on aina haluttu tarjota tulevaisuuden osaajille mahdollisuus päästä kokeilemaan taitojaan työelämässä. Opiskelijat antavat työyhteisölle paljon ja piristävät arkista aherrusta esimerkiksi uusilla ideoillaan. Siksi meillä onkin ilo toivottaa tervetulleeksi Tuluksen uusi viestintäharjoittelija, Kaisa Malassu.

Kaisa opiskelee toista vuotta Göteborgin yliopistossa poliittisen viestinnän maisteriohjelmassa ja valmistuminen siintää keväässä 2021. Opinnoissaan hän erikoistuu kriisi- ja riskiviestintään. ”Politiikka toki kiinnostaa myös, mutta näen omat tulevaisuuden työllistymismahdollisuuteni lähinnä yrityskonsultoinnin puolella. Göteborgiin lähdin nimenomaan kriisiviestinnän tutkimuksen ja kansainvälistymisen perässä”, Kaisa kertoo.

Tulukseen Kaisa tuo mukanaan uusia ajatuksia erityisesti viestinnän strategiseen suunnitteluun ja muutosviestintään.

 

Monipuoliset näkökulmat valttia

Kaisan polulta nykyisiin opintoihin ja Tuluksen viestintäharjoittelijaksi ei ole mutkia ja suunnanvaihdoksia uupunut. Alkuperäinen viestintään liittyvä unelma oli radiotoimittajan työ, mutta vuoden opintojen jälkeen matka jatkui yhteisöviestinnän pariin Jyväskylän yliopistoon. ”Valmistuin kuitenkin lopulta kauppatieteiden kandidaatiksi viestinnän johtamisesta, jonka jälkeen lähdin varsin loogisesti jatkamaan poliittisen viestinnän maisteriopintoihin”, Kaisa kertaa.

Kaisan mukaan moni on kyseenalaistanut opintosuuntien vaihtelun järkevyyttä. ”Kun puhutaan esimerkiksi kriisi- ja muutosviestinnästä, on erityisen tärkeää pystyä huomioimaan eri näkökulmia. Ei esimerkiksi riitä, että muutostilanteessa vakuutellaan yrityksen talouden ja organisaation hyötyvän, jos samalla jätetään huomioitta työntekijöiden ja muiden sidosryhmien tarpeet. Ajankohtainen yhteiskunnallinen keskustelukin saattaa kääntää pitkään ja hartaasti suunnitellun muutosprojektin äkkiä negatiiviseksi”, Kaisa toteaa. ”Tässä koen, että monipuolinen ja kansainvälinen osaamiseni on suuri valttikortti”.

 

Tuluksella avoin tekemisen meininki

Viestintätoimiston arki ei ole Kaisalle ennestään tuttua, joten ensimmäiset harjoittelupäivät ovat tuoneet mukanaan paljon uutta. ”Tietenkin vähän jännittää, miten oppii talon tavoille ja tuntemaan asiakkaat. Mutta Tuluksella on ollut alusta asti tosi avoin meininki ja minut on otettu harkkarina hyvin vastaan”, Kaisa kertoo.

”Parasta on ollut kuitenkin se, että on päässyt heti tekemään hommia ja ajatuksiani myös kuunnellaan.”

Tuluksella Kaisa tulee työskentelemään monipuolisesti erilaisten tehtävien parissa. Strategisen viestinnän lisäksi Kaisalla on osaamista esimerkiksi videotuotannosta ja brändimielikuvan kehittämisestä. ”Eniten kuitenkin odotan harjoittelulta uuden oppimista ja erityisesti viestinnän mittaamiseen perehtymistä. Numeroiden ja Excelin pyörittely on jo pitkään ollut salainen paheeni”, Kaisa naurahtaa.

Kaisan harjoittelujakso Tuluksella kestää kolme kuukautta, joulukuusta maaliskuun alkuun.

 

Kaisan TOP 3 korona-ajan puuhat:

  1. Palapelit
    Palapelien kasaaminen oli iso trendi joitakin vuosia sitten, mutta keskittymistä vaativa kasailu on oivaa tekemistä myös nyt.
  1. PowerPoint -ilta
    Yhteisiä etäillanviettoja voi piristää esimerkiksi jakamalla hauskoja muistoja tai omia suihkuajatuksia PowerPoint -esityksien muodossa.
  1. Ruuanlaittotaitojen hiominen huippuunsa
    Jos olet aina halunnut oppia tekemään täydellisen risoton tai pizzapohjan, nyt on sen aika!