fbpx

Oma tulus -palvelu on yritykselle vaivaton ja kustannustehokas tapa saada viestinnän ammattilainen osaksi omaa viestintätiimiä. Minea Hara kertoo, mitä kaikkea Oma tulus tekee.

Tiedottaja Minea Hara on toiminut Oma tuluksena suuryrityksessä, joka on Tuluksen pitkäaikainen kumppani. Aluksi Minea työskenteli Oma tuluksena yrityksen viestintäpäällikön sijaisena, mutta toimenkuva laajentui myöhemmin myös sisäiseen viestintään.

”Tein useampia lehdistötiedotteita viikossa sekä hoidin niiden julkaisun ja jakelun medialle ja yrityksen omiin kanaviin. Lisäksi tehtäviini kuului sisällöntuotantoa aina some-nostoista videoiden tekstityksiin ja verkkoartikkeleihin sekä monenlaisia muita projekteja: sisäisen uutislehden taittamista, kieliversiointeja, kuvamuokkauksia ja ppt-esityksiä”, Minea kertoo.

Oma tulus -palvelu oli asiakkaalle jo entuudestaan tuttu, sillä Minea ja muut tulukset olivat jo aikaisemmin tehneet yritykselle monipuolista viestintää osa-aikaisella Oma tulus -sopimuksella. Uutta Minean tuoreimmassa pestissä oli, että hän työskenteli täysipäiväisesti asiakkaalle lähes kolme kuukautta.

”Oli upeaa, kun pääsin heti tekemään monipuolisesti erilaisia töitä osaavien ihmisten kanssa. Parasta oli, kun tunsin, että minuun luotettiin ja minusta oli oikeasti hyötyä. Kun pestini oli lopussa, asiakkaan palaute oli, että yhteistyö oli ollut vaivatonta ja kaikin puolin mukavaa. Sen kuuleminen tuntui tosi palkitsevalta”, Minea sanoo.

Tehtävistä sopiminen helppoa

Koska Oma tulus on osa asiakkaan tiimiä, on tehtävistä sopiminen helppoa. Minealla oli käytössään yrityksen kone sekä pääsy intrasivuille ja  sisäisiin materiaaleihin.

Usein Minea sai pyyntöjä hoitaa homma nopealla aikataululla, jopa saman päivän aikana. ”Lyhyen perehdytysjakson jälkeen pystyin melko pienellä briiffauksella ja vähällä vaivalla tekemään asioita itsenäisesti.”

Kerran viikossa Minea piti yhteyshenkilönsä kanssa 15 minuutin tsekkauspalaverin, jossa käytiin läpi edellinen viikko ja tulevat tehtävät. ”Palaveri pidettiin aina perjantaisin. Se oli todella toimiva konsepti. Viikonloppu alkoi hyvillä mielin, kun oli seuraavan viikon hommat selvillä.”

 

Kaikki on räätälöitävissä

Yritykselle Oma tulus on turvallinen ja kustannustehokas ratkaisu. Oma tulus -sopimus voidaan räätälöidä juuri sellaiseksi kuin on tarve. Oma tulus voi hypätä apuun, jos tarvitaan tuuraajaa sairauslomille, perhe- tai opintovapaille tai lisäkäsiä projekteihin tai tapahtuman järjestelyihin. Oma tulus voi työskennellä asiakkaan riveissä täysipäiväisesti tai vaikkapa muutaman päivän viikossa. 

”Tulus hoitaa kaikki työnantajavelvoitteet. Lisäksi asiakas saa käyttöönsä koko Tuluksen asiantuntijajoukon. Apua löytyy myös Tuluksen sisältä ja tuuraajakin on saatavilla aina tarvittaessa.

Tarvittaessa yritys saa olla mukana valitsemassa sopivaa henkilöä Oma tulukseksi. Mineakin toimitti etukäteen ansioluettelonsa sekä tapasi yrityksen avainhenkilöitä. Käytännön asiat ovat aina sovittavissa.
”Tarvittaessa olin asiakkaan toimitiloissa, muuten hoidin tehtävää Tuluksen toimistolta.”

 

Täydellinen luottamus

Tulusten kanssa työskentely on aina täysin luottamuksellista, se on varmistettu jo työsopimuksessa, mutta Minea allekirjoitti Oma tulus -pestinsä alussa vielä erillisen salassapitosopimuksen. ”Oma tulus on aina henkeen ja vereen asiakkaan asiantuntija, vaikka ei olekaan suoraan yrityksen palkkalistoilla. Oma tulus etsii vilpittömästi ratkaisuja eikä ongelmia.

Minea viihtyi hyvin Oma tuluksena. Työ osana asiakkaan viestintätiimiä oli innostavaa ja monipuolista.

”Oli upeaa, kun pääsin heti tekemään monipuolisesti erilaisia töitä osaavien ihmisten kanssa. Parasta oli, kun tunsin, että minuun luotettiin ja minusta oli oikeasti hyötyä. Kun pestini oli lopussa, asiakkaan palaute oli, että yhteistyö oli ollut vaivatonta ja kaikin puolin mukavaa. Sen kuuleminen tuntui tosi palkitsevalta”, Minea sanoo.

 

Kiinnostuitko Oma tulus -palvelusta?
Tutustu tuluksiin ja pyydä tarjous!

Liiketoimintajohtaja,
viestintäasiantuntija
Liisa Oksanen
p. +358 50 579 3205
liisa.oksanen@tulus.fi

 

Lue lisää:

Livesomettaja tapahtumaasi? >>
Vinkkejä vastuullisuusviestintään! >>